Miért „kicsi” ingatlanirodát válasszon ingatlana eladásához?

Balatonfüredi ingatlana eladásánál is

A „kicsi” alatt az egyedül vagy legfeljebb ketten-hárman dolgozó irodákat értem, akik saját vállalkozásban működnek, saját maguk szabják meg a működési rendjüket, üzleti modelljüket és mindenben maguk döntenek. „Nagyoknak” pedig a frainchise rendszerben működő, sok alkalmazottat foglalkoztató irodákat nevezem. www.balatonfurediingatlanok.hu

A „kicsi” ingatlanvállalkozások legnagyobb előnye a rugalmasság. A szerződési feltételeket egyedi igényekre tudják szabni, a jutalékról is lehet velük egészséges keretek között egyezkedni. A megtekintések és ingatlanszemlék is természetesen rugalmasan időzíthetők a többi ingatlanirodához hasonlóan.

A félreértések elkerülése végett hangsúlyozom, hogy a „kis” irodák is ugyanazokon a felületeken hirdetnek, mint a „nagyok”. Tehát a vásárlók ugyanúgy megtalálják az ő hirdetéseiket is mint a nagyokét. A kreditek felhasználása a „kis” irodáknál rugalmasabb, hiszen saját maguk döntik el, mekkora keretből gazdálkodnak. A „nagy” irodáknál referensekre leosztott kreditszám van.

A „kicsi” ingatlanirodáknak egyértelmű és rövid szerződéseik vannak, mindenféle apróbetű és rejtett tartalom nélkül. Még fontosabb, hogy a jutalék is kedvezőbb mint a „nagyoknál”.

A „kicsi” ingatlanirodák úgy tudják felvenni a versenyt a „nagyokkal”, ha összefognak, összedolgoznak. Azaz egymás ingatlanaiból is válogathatnak a vevők jobb kiszolgálása végett. Ez sem az eladónak, sem a vevőnek nem jelent többletköltséget, mert sikeres közös ingatlanértékesítés esetén előre megállapodott jutalékmegosztás történik. Így mindenki jól jár, az eladó, a vevő és az ingatlanos is. Erre szép példa a Balatonalmádiban működő egyéni ingatlanközvetítők csoportja, akik nemcsak összedolgoznak, hanem sokat segítenek egymásnak az ingatlanok értékmeghatározásánál, a jogszabályoknak való megfelelés és működés megoldásában.

Ez azt jelenti, ha engem megbíz ingatlana értékesítésével, azzal még legalább 3 másik helyi iroda is dolgozni fog, azaz ajánlja a saját ügyfeleinek. Ha ez nem lenne elég, jó kapcsolataink vannak balatonfüredi, siófoki és veszprémi ingatlanosokkal is. Illetve most indult egy újabb szál Budapest felé is.

Ezért arra bíztatom Önöket, hogy bátran bízzanak meg helyi, „kicsi” irodákat, mert a legjobb  kezekbe kerül eladni kívánt ingatlanuk.

Balatonalmádi ingatlanok, balatonfüredi ingatlanok, alsóörsi ingatlanok, csopaki ingatlanok, tihanyi ingatlanok, balatonkenesei ingatlanok, balatonakarattyai ingatlanok, balatonfűzfői ingatlanok, veszprémi lakások és ingatlanok, Balaton-felvidéki ingatlanok és Veszprém megyei ingatlanok ügyintézését is vállaljuk. 


Olvasson további tartalmaink közül

www.balatonfurediingatlanok.hu

Mire figyeljen a tulajdonos ingatlana eladásánál?

Első és legfontosabb a jól belőtt ár. Mostanában ez nehéz feladat még a tapasztalt ingatlanközvetítő szakembernek is. A Covid alatt kialakult horrorisztikus ingatlanárak változóban vannak. A kereslet nagyon lecsökkent, az emberek már nem fizetik meg a járvány alatt túllőtt árakat. www.balatonfürediingatlanok.hu

Részletek

Első negyedéves tapasztalatok az ingatlanpiacon 2024

Tavalyi évhez képest mindenképpen élénkülés tapasztalható a balatoni ingatlanforgalomban. Több az érdeklődő, ezek egy része CSOK-ot szeretne igénybe venni a nagyobb városokban vagy falun, másik része pedig az államkötvényben megforgatott pénzét szeretné befektetni. www.balatonfürediingatlanok.hu

Részletek